Középfölde  ⊹⊱ A Gyűrűk Ura & A Hobbit világa ⊰⊹
 
Kószák
Indulás: 2006-11-19
 
Helyek
 
Népek
 
Ki lép be a birodalmamba?
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Vendégkönyv
2014.07.24. 21:34 Idézet
Cseni (kis ideig "Mimi") -szerk.

Kedves Ann!

Igazán megtisztel, amit a honlapról írtál, bár be kell valljam, az előző tulajdonos, aki 2009-ben nekem ajándékozta az oldalt (örök hálám üldözze érte!), volt az, aki szinte az összes írást megírta és feltette ide, én azóta inkább csak szépítgetek, képeket teszek fel, és egyéb extra dolgokat, szóval igazándiból a middle-earth.gportál az ő érdeme! Ettől függetlenül nekem is nagyon a szívemhez nőtt, ez természetes, mivel A Gyűrűk Uráról van szó. ;) Írtam is egy új bejegyzést a "hírekhez", remélem többször nem lesz ekkora elhanyagolás a részemről, mert tényleg nagyon boldog vagyok, ha vannak még látogatók itt, főleg ha írnak is, mint te, kedves Ann!
Hannon-le mind az üzenetért, mind a dicséretért! ^.^ Egyébként az a vicces, hogy miután "újraélesztettem" az honlapot, csak azután olvastam el az üzenetet, de így utólag is nagy löketet adott, nekem sokat számít; szívből köszönöm!

Remélem még "találkozunk" itt párszor, és nem ment el a kedved az oldaltól a szerkesztő hibája miatt! :(
Szépséges nyarat kívánok neked! Mégegyszer köszönöm!

Cseni/Mimi :) - a szerkesztő


2014.06.28 18:46
Ann

„ Szia!

Nekem nagyon tetszik az oldal, remélem, hogy így fél év után is feljársz ide, illetve azt is, hogy még folytatod a szerkesztést!
Ha még szerkesztesz, és elfogadsz tanácsot, akkor szerintem szedd le ezt a hóeséseffektet, ugyanis nagyon lassítja az oldalt. :/ (Mármint gondolom, hogy emiatt ilyen lassú, másra nem tudok tippelni.)

Egyébként nagyon tartalmas és egyedi az oldal, csak így tovább! :)

 


2014.06.28. 18:46 Idézet
Ann

Szia!

Nekem nagyon tetszik az oldal, remélem, hogy így fél év után is feljársz ide, illetve azt is, hogy még folytatod a szerkesztést!
Ha még szerkesztesz, és elfogadsz tanácsot, akkor szerintem szedd le ezt a hóeséseffektet, ugyanis nagyon lassítja az oldalt. :/ (Mármint gondolom, hogy emiatt ilyen lassú, másra nem tudok tippelni.)

Egyébként nagyon tartalmas és egyedi az oldal, csak így tovább! :)


2014.02.14. 17:33 Idézet
~mimi~ (szerk.)

Kedves Inwë!

Én örülök,hogy itt jártál és még írtál is,mindig jól esik ha látok pár új üzenetet, és aktív jelenlétet tapasztalok az oldalon! ^.~

A titkos naplók pedig szerintem is irtóviccesek,nagy agy lehetett aki megírta. :P

További szép napot és jó böngészgetést! ;)


2014.02.11 21:12
Inwë

Nagyon jóók a titkos napló történetek! 
Amennyire perverzek, annyira jók  =w= 

<span rgb(255,="" 140,="" 0);="" font-family:="" \\\'lucida="" sans="" unicode\\\',="" grande\\\',="" sans-serif;\\\"="">Az oldal is tetszik, örülök, hogy idetévedhettem 


2014.02.11. 21:12 Idézet
Inwë

Nagyon jóók a titkos napló történetek! 
Amennyire perverzek, annyira jók  =w= 

<span rgb(255,="" 140,="" 0);="" font-family:="" \\\'lucida="" sans="" unicode\\\',="" grande\\\',="" sans-serif;\\\"="">Az oldal is tetszik, örülök, hogy idetévedhettem 


2013.05.13. 13:45 Idézet
LOTRFan

Ahh.. enyszerűen megdögöltem a vicces naplóknál.. megakars ölni baker? Sírtam, de komolyan.. "ha bármivel róbálkozik Samu megöli" "perverz hobbit-buzi" "Még mindig nem vagyok király" "hogy azt a tünde csajt dugja"

Viszont.. Nagyon jó az oldal, szép igéynes, lárszik rajta a munka. De ajánlom, hogy még jobb legyen ezt az oldalt (aranymeli.gportal.hu) és még jobb lesz. Sok siker!

DE! Tied ez az oldal? http://5mp.eu/web.php?a=miaubogyo&o=mBM69KJ52s meg ez?  http://5mp.eu/web.php?a=lotr3&o=UabLl1mlbH? Met vagy TE csórrtad el aző oldalukról a naplókat vagy ő a tiedről. Nem tudom mit higgyek..

Ha magyarázni seretnéd, vagy egyéb dolgot: eqiusart@gmail.com


2012.12.29. 15:54 Idézet
kiki
Nagyon király az oldal. Aki szereti a témát annak ajánlom a doriath.gportal.hu Nézzetek be megéri.

2012.05.11. 04:22 Idézet

Hey Cseny! I just wanted to let you know that my website has changed domain names. I'm now located at http://elfstone.snowafterfire.net. If you could change the link on your site, I would really appreciate it. :) By the way, I love your new layout. The gold coloring is beautiful. Have a lovely day!


2012.02.15. 18:50 Idézet
Sziasztok !! :)) Nagyon szuper az oldalatok :) ..amióta felfedeztem azóta ezt olvasgatom... igaz a könyvet nm olvastam ..deh itt minden fontos dolgot megtalálok :)) Nekem személyes kedvencem Frodo <3..és mindent megtalaltam amii érdekelt és fontos volt :)))) A képek is nagyon szuperek... úgyh csak így tovább !! ;) Julia

2010.06.05. 07:48 Idézet
Cseny ♥

okés.én sem tudom,mivel nem én tettem fel,de mindegy..


2010.06.04. 18:05 Idézet
Wilwarin

Szia Cseny! Megtennéd, hogy az Aragornról szóló modulból leszeded ezt a részt? Ugyanis ezt még Evaryl írta saját fejből, és nem értem, hogy kerülhetett fel ide pontosan ugyanaz a szöveg... :S

Aragorn Hk. 2931. március 1-jén született II. Arathorn és Gilraen fiaként. Még csak két éves volt, amikor apja kilovagolt az orkok ellen, és elesett egy ork nyíltól.

Ekkor Aragornt anyja Völgyzugolyba, Elrond házába vitte, hogy ott nevelkedjen, akárcsak Arahael óta minden dúnadán vezér fia. Elrond távoli rokona Isildur örököseinek, hiszen Arnor királyai Elrond ikerbátyjának, a féltündének Elros Tar-Minyaturnak, Númenor első királyának a leszármazottjai.

Ettől fogva Estelnek nevezték, ami sindarin nyelven „Reményt” jelent. Valódi nevét és származását Elrond parancsára még Aragorn előtt is titokban tartották, attól félve, hogy az Ellenség kutat majd Isildur örököse után.

Aragorn húszéves korában Elrond látván, „hogy csinos és nemes, és korán férfivá serdült, habár idővel még ennél is nagyobb lesz testben-lélekben egyaránt”, elmondta neki, hogy ki ő valójában, majd átadta neki nemzetsége kincseit is. Megkapta Barahir gyűrűjét, mely a Númenor királyaival való távoli rokonság jelképe, valamint Isildur törött kardjának, Narsilnak darabjait. Az annúminasi jogart, Andúnie urainak ezüstpálcáját – mely talán a legrégibb emberkéz alkotta mű, ami Középföldén fennmaradt – míg Aragorn ki nem érdemli Elrond magánál tartotta.

Ez idő tájt történt az is, hogy Aragorn találkozott Elrond lányával, Arwen Undómiellel, aki akkor tért vissza édesanyja családjától Lothlórienből, és beleszeretett. Aragornt anyja és maga Elrond is figyelmeztette arra, hogy milyen nagy kincs tetszett meg neki, hiszen Arwen tünde révén elda éltű, Aragorn pedig – bármilyen hatalmas úr is saját népe körében – halandó. Elrond a következőket jövendölte Aragornnak:

"Nagy sors vár terád: vagy magasabbra emelkedsz minden ősödnél Elendiltől kezdve, vagy pedig sötétségbe zuhansz nemzetséged minden maradékával. A próbatétel hosszú évei állnak előtted. Nem lehet feleséged, és senki lánnyal el nem jegyezheted magad, amíg el nem jön az ideje, és be nem bizonyosodik, hogy méltó vagy rá." 

Attól kezdve Aragorn magára vállalta igazi szerepét mint Észak Őreinek, a Dúnadánoknak tizenhatodik vezére; elhagyta Völgyzugolyt, hogy a vadonban megtalálja népének, az arnori dúnadánoknak maradékát. Miközben csaknem három évtizeden át fáradozott a jó ügyért, találkozott Szürke Gandalffal (2956-ban), akitől sok bölcsességet tanult és akiben jó barátra lelt. Gandalf tanácsára kezdték el a kószák (Aragorn és társai) őrizni a hobbitok lakta Megye határait, és talán éppen ezért kezdték az emberek Aragornt Vándornak nevezni.

Sokféle álruhában járt, sok néven szerzett magának hírnevet. Így – a Thorongil (Csillagos Sas) nevet használva – szolgált (2957-től 2980-ig) a rohani Thengel király és II. Ecthelion gondori helytartó hadseregében is. Miután egy kis gondori hajórajjal 2980-ban ostrom alá vette és legyőzte a régóta lázadó Umbar tartományt, távoli vidékekre vitt útja, hogy kifürkéssze Szauron szolgáinak fortélyait és cselszövéseit. Mindeközben felbecsülhetetlen tapasztalatokat szerzett, elsajátította az emberek mesterségeit és tudományát.

Mordor sötét vidékeiről visszatérőben Aragorn bebocsátást nyert Lórienbe, hogy megpihenhessen. Galadriel ezüstbe és fehérbe öltöztette, és akkor „többnek látszott, mint bármiféle ember, és inkább olyan volt, mint a nyugati szigetek egyik tünde-ura”. Így találkozott – meglepetésére – Arwennel, akivel Nyárközép napján hűséget fogadtak egymásnak. Arwen vállalta, hogy elfogadja a halandó létet, nem hajózik népével nyugatra.

Amikor Elrond megtudta Arwen döntését, mélységes szomorúsággal elfogadta azt, de feltételt szabott egybekelésüknek: „kisebb ügyért, mint a Homály legyőzése, Arwen Undómiel nem adhatja élete kiváltságát. Nem lehet kisebb ember asszonya, csak olyané, aki egyaránt királya Gondornak és Arnornak.” 

Ezután míg Arwen Völgyzugolyban a reménység jeléül egy királyi zászlót készített neki, amelyen ott ragyogott a gondori Fehér Fa és Elendil Házának hét csillaga is, Aragorn bejárta Mória törpök vájta bányáit és Középfölde legdélebbi vidékét, Harad földjét, ahol még a csillagok is idegenek.

3009-ben Gandalf gyanakodni kezdett Zsákos Bilbó gyűrűjére, melyről később ki is derült, hogy az az Egy Gyűrű, Szauron, a Sötét Úr erejének forrása. Gyűlt a homály a világon, közeledtek az esztendők a Gyűrűháborúhoz, mikor is Aragorn a Gyűrű Szövetségének egyik tagja lett.

Szauron legyőzése után Aragorn elfoglalhatta méltó helyét Isildur örököseként Gondor királyi trónján Elessar Telcontar néven: ő lett Arnor huszonhatodik, Gondor harmincötödik és az Újraegyesített Királyság első királya. Miután Elrond átadta neki Annúminas jogarát, áldását adta Arwennel kötendő házasságukra is. Így egyesült újra a féltündék két ága, és ez lett az utolsó házasság, ami halandó és halhatatlan között köttetett.

Uralkodását nyugalom és jólét, az emberek, törpök és tündék közti együttműködés és kommunikáció megújulása, és a háború utáni lendületes újjáépítési törekvés jellemezte. Aragorn a Keletlakók és a haradiak ellen is bevetette az Újraegyesített Királyság haderejét, és nagyobb terület felett szilárdította meg hatalmát, mint amit Gondor az előző évszázadokban elvesztett.

Elessar király és Arwen királyné százhúsz évig uralkodtak Középfölde emberei fölött. Aragornnak megadatott, hogy megválassza távozása időpontját: Nk. 120-ban átadta koronáját fiának, Eldarionnak, és minden idők egyik legtekintélyesebb halandó uralkodójaként szenderült örök álomra a Királyok Házában. Arwen, aki ettől fogva már nem tudta élvezni az életet, visszatért Lórien kihalt földjére, és Cerin Amroth dombján tért nyugovóra.

Megjelenése, jelleme

„Arathorn fia Aragorn volt ő, a harminckilencedik Isildur egyenes ági leszármazottainak sorában, ám jobban hasonlított Elendilre, mint bárki előtte.” 

Tolkien A Gyűrű Szövetségében rövid, de részletes leírást ad róla: sovány és magas (6,5 láb, azaz 198 cm), „torzonborz fekete hajában ősz szálak látszottak, az arca sápadt és kemény, szürke szeme éberen villogott” .

Fiatal korában még a tündék is csinosnak mondták, vándorlásai nyomán azonban zord lett a külseje: arca szomorú volt és komoly, hacsak éppen nem mosolygott. Az emberek tiszteletre méltónak találták, mert tünde bölcsesség lakozott benne, „a szemében pedig olyan fény, amit kevesen bírtak elviselni, ha kigyúlt”.

Aragorn rendelkezett a dúnadánok jövőbe látásával, gyakorlott gyógyító volt, nagyon jól ismerte a gyógyfüvek erejét. Feljegyezték, hogy nagy harcos és páratlan parancsnok, Isildur leszármazottjaként lenyűgöző fizikai és mentális erővel bírt. Szauron akarata ellenére is szabadon használhatta Orthanc tornyának palantírját, a látókövet, melyenek mint Elendil leszármazottja, ő volt valódi tulajdonosa.

Bár Aragorn sosem vonta kétségbe szerepét és a neki szánt sorsot a Szauron elleni háború egyik vezetőjeként, és a majdani Újraegyesített Királyság jövőbeli királyaként, de gyakran kételkedett döntései bölcsességében, amikor Gandalf elvesztése után ő lett a Gyűrű Szövetségének vezetője, és magát okolta sok utóbb őket ért csapás miatt.

Büszke volt származására és családi örökségére, de ritkán kellett mindezeket kinyilatkoztatnia ahhoz, hogy mások megbecsülését kivívja, „Aragorn Elessarban a régi idők királyainak méltósága támadt fel újra”.


2010.06.01. 17:32 Idézet
Cseny ♥

hey,my dear telturwen!

oh,thank you so much!:)♥

Namarie


2010.05.31. 21:03 Idézet

Hey Cseny,

Lovely new layout! I really like the colors you used and the headings. Great job!

- Telturwen


2010.05.23. 20:24 Idézet
Cseny ♥

szia!te vagy az első,aki válaszolsz!tényleg nagyon szépen köszönöm!:)

valószínűleg át fogom alakítani,csak gondolom jó nehéz lesz,meg sok idő,de nem baj!;)

Namarie


2010.05.23. 17:17 Idézet
Thorongil

Ciao! Szerintem html-esbe jobb lenne.


2010.03.17. 16:56 Idézet
Cseny ♥

okay,thanks :)

have a nice day(L)


2010.03.15. 19:08 Idézet

Cseny, I'm so sorry that your code hasn't been on my website these past few months! I had edited my code in January but forgot to upload it to my domain, so I've been thinking this whole time that it's been up. Very sorry, and I made sure it's up this time. Thanks for being patient!


2010.01.09. 08:13 Idézet
Cseny ♥

okay.

i'm waiting for it :)

bye,have a nice day

and take care!;)


2010.01.08. 19:40 Idézet

Hey there, Cseny!

Sorry for the delay in anwering. I received your button but I had no time to add it to my site. Be sure and be patient, I will add you within next week, on my next update, the first one of the New Year. Thank you! *hugs*


2010.01.08. 17:24 Idézet
Cseny ♥

okay :)

have a nice day.*___*


2010.01.07. 20:09 Idézet

Cseny, I promise I'll put your button up, but I do all my updates together. So the next time I update, you'll see your button. :)


[91-72] [71-52] [51-32] [31-12] [11-1]

 
 

Szerkesztő: Mimi (Cseni)
Téma: A Gyűrűk Ura & A Hobbit
Kedvenc szereplők: Frodó, Faramir ♡ és Thranduil
Nyitás: 2006.11.19. (2009.09.04. óta vagyok szerk.)
Zárás: Soha
E-mail: zombiegirl@citromail.hu
CSS kód: lindadesign

 

 
Extrák
 
Tündebarátok

    http://i50.tinypic.com/20rq7r.jpg http://i47.tinypic.com/4dger.jpg  
    http://i46.tinypic.com/20q0y93.jpg http://i46.tinypic.com/b5sg80.jpg http://i41.tinypic.com/2hxbs5u.jpg
    http://i49.tinypic.com/2nhib29.jpg http://th04.deviantart.net/fs40/150/i/2009/032/1/c/One_Ring_Dock_Icon_by_MoeStrif.jpg

 
Szövetségesek


    http://i47.tinypic.com/29xd6e0.jpg

 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!